Svakog četvrtka i subote cjelodnevno klanjanje Presvetom Oltarskom Sakramentu

U presvetoj Euharistiji “osjećajem vjere” otkrivamo Božje srce  skriveno u ljudskom Srcu Isusa Krista; Srce neizmjerne veličine, koje nastavlja kucati Isusovom ljubavlju, Boga – Čovjeka!

Klanjanje je u Tradiciji često povezano sa štovanjem Srca Isusova. Otuda dobiva susret s Isusom Kristom u hostiji opet jednu drugu dimenziju. Susrećem Krista s probodenim Srcem. Krist je pustio da bude za nas ranjen da se ne bismo slomili u svome životu. Isusovo Srce stoji otvoreno za sve nas. Mi možemo ući u njegovo najintimnije područje. Smijemo se skriti u njegovoj ljubavi. Tako intimnost klanjanja, koja se krije u riječi adorare, dolazi u štovanju Srca Isusova do punine. Tu se stvarno radi o intimnijoj Isusovoj ljubavi koji za nas otvara svoje Srce da bismo ušli u njegovu intimnost i u njoj ozdravili.

Kad u klanjanju motrimo na ovo Srce, iz naše nutrine će poteći rijeke žive vode. Tako nam je obećao Isus: “Ako je tko žedan, neka dođe k meni! Neka pije koji vjeruje u mene!

Srce Isusovo stoji otvoreno za nas, jer trpi, jer pripušta bol. Samo onaj tko je ranjiv, može ljubiti. Jer Isus za nas trpi, njegovo Srce stoji za nas otvoreno, zato na njemu možemo ozdraviti. Kad obavljamo euharistijsko klanjanje, neka to bude ono mjesto na kome bismo od Isusa naučili ljubav koja može trpjeti a time ujedno i liječiti. Tako klanjanje nije nešto čisto privatno, nego uživljavanje u ljubav prema našim bližnjima. Mogli bismo u ovo probodeno Srce staviti sve ljude koji su nam na srcu, možemo, gledajući u ovo probodeno Srce, otvoriti svoje srce da može ljubiti i ozdravljati ljude koje iz dana u dan susrećemo.

U susretu s ranjenim Srcem mogu pronaći i put da se drukčije odnosim prema svojim ranama. Naše rane mogu postati ne samo dodirne točke Božje ljubavi prema nama, nego i izvorom života za druge. Ako se pomirim sa svojom osjetljivošću, ona može postati blagoslov za druge. Tada se više neću povrijeđen povući kad uvreda zaboli, i neću grditi sebe što sam još uvijek toliko ranjiv, nego ću se u svojoj uvredi i svojoj nemoći okrenuti k Bogu. Bog može preobraziti moju osjetljivost u izvor života iskazujući mi po njoj svoju milost koja jedina može ozdraviti. Osjećam svoju nemoć, ali osjećam i braću i sestre. I zato mogu zaista viknuti iz dubine svoje nemoći i držati se skupa sa svojom braćom i sestrama u ljubavi probodenoga Srca. Ukoliko sve koji su nam na srcu držimo u otvorenu Isusovu Srcu, možemo za njih crpiti nadu. Mi osjećamo da je ovo Srce otvoreno i za njih i da nas sve želi preobraziti i doprijeti i do onih koji ne nalaze put do svetohraništa…

Klanjanje nas želi preobraziti. Ono liječi, uzdiže, jača, čini od nas nove ljude i kvalitetnije kršćane…Klanjanje je predanje Bogu, predanje koje se hoće ostvariti u konkretnoj svakodnevici. Ono je susret s Kristom koji se predao za mene, da i ja u predanju svoje ljubavi iskusim njegovu ljubav u sebi i predam je dalje ljudima koji na mene čekaju.Da bismo to mogli odlučili smo biti pred Isusom u cjelodnevnom klanjanju četvrtkom… Dođite i kušajte kako je dobar Gospodin!

Oče, divno je Ime Tvoje i blagost Tvoja nema kraja. Iz daleka Ti se vraćam. Iz duboka Ti se pada pridižem. Do groba sam dogurao ja, koji sam po promislu Tvome u vječnom raju trebao biti. Evo, ne znam pred Tobom ni sjediti, ni stajati, ni ležati, ni raditi, ni spavati, ni govoriti, ni misliti. Uistinu me žalost okružuje i nemoć ispunja. Pogledaj me po dobroti svojoj i ne prezri me zbog bezakonja moga. I oprosti mi što drugima govorih o Tebi te stekoše lažan dojam kako Te savršeno poznajem. Tko Tebe spoznati može, tko volju tvoju dokučiti, tko do kraja ispuniti ono što je pravedno u očima tvojim? Nitko doli Duh Sveti u onima kojima ga daješ. Zato, ukloni me Ispred ljudi I postavi preda se da Ti se u skrušenosti srca kroz svu svoju nemoć i neznanje klanjam. Oduzmi svim ustima ime moje i zatvori ga u svoje Sveto Srce, Srce nedostupna Svjetla, vječne Svetosti tvoje.

Nakana klanjanja ČETVRTKOM ( od 8 – 22 h ): zahvala za sv. misu, za prisutnog Isusa u euharistiji, molitva za Papu, biskupe, svećenike i nova duhovna zvanja  

Nakana klanjanja SUBOTOM ( od 8 – 22 h ): za obitelji, za potrebe mladih i za Domovinu