Biblijski sat

5 Items

Živjeti život u ritmu Božje riječi

Bog nam svaki dan daje svoju Riječ, kao svakidašnji kruh i novu manu. Ona osigurava redovitu hranu svakom vjerniku i omogućava njegov hod rasta u vjeri, kako potkrepljuje Benedikt XVI., «riječ Božja je u temelju svake istinske kršćanske duhovnosti» (VD 86).

Naučimo spoznavati srce Božje u riječima Božjim Otkrivajmo u njoj Boga ljubitelja, da, dopustimo da nas on ljubi. I kad čitamo, uvijek se sjećajmo: «Meni govori, o meni govori» (S. Kierkegaard). Kad nas obavije ta struja ljubavi koja je Riječ, naučit ćemo govoriti.

Neka Riječ za sve nas bude dvosjekli mač (Eb 4,12); dopustimo da nam probode srce, prihvatimo je u svoje pameti, začnimo je u svojim srcima – da bi donosili rod u svojim djelima i bit ćemo braća Isusova...

Da bismo na tom putu istrajali naš župnik fra Ante započeo je tjednim održavanjem Biblijskog sata, petkom poslije večernje sv. mise… Dođimo i budimo oni.. koji svaki dan traže Gospodina, svaki dan, brzim i odlučnim korakom, bez zapreka na putu, i gledat ćemo s pouzdanjem novi dan koji se rađa, također i u konfliktima koje nam donosi život.

Jer, ono što nas treba pokretati u svakom trenutku i u svakoj prilici je ljubav prema Bogu, strastvenost za Boga i strastvenost za svakog čovjeka. Neka ljubav bude razlog naših djela i životnih izbora; neka strastvenost za Boga i za druge unese svježinu u sve ono što činimo...