Najsnažnija molitva je Sveta Misa, nakon toga je Euharistijsko klanjanje dok je na trećem mjestu moćno oružje koje nam je dala Blažena Djevica Marija protiv zla i za ispunjenje svake milosti – molitva svete krunice. Zapravo nema svjedočanstva da je netko srcem po molitvi svete krunice vapio a da traženo nije dobio. 

Riječi sestre Lucije iz Fatime to potvrđuju: “Blažena djevica Marija je krunici podarila takvo djelovanje da ne postoji nijedan materijalni, duhovni, nacionalni ili međunarodni problem koji se putem nje i naše žrtve ne bi mogao riješiti.” 

Nažalost, iako su svi sveci molili svetu krunicu, iako je toliko poziva na svakodnevnu molitvu krunice,  iako Crkva i njezini poglavari kroz povijest sustavno pozivaju na ovu molitvu jer s tom molitvom nema zla koje ne možemo pobijediti, malo je onih koji su se odazvali.

Razlozi su najčešće: ne da mi se, naporno je, dosadno je, nema to smisla… itd. No, upravo to su prisilne misli Sotona stavlja u umove mnogih vjernika, sve samo kako ne bi molili. Jer, kad bi svi vjernici svijeta svaki dan molili svetu krunicu zlo više ne bi moglo živjeti među nama, stoga se jako trudi oko toga da tu molitvu spriječi. Zbog toga, odlučite se, uzmite krunice u ruke, unesite ih u svoje obitelji i uvjerite se u snagu ove čudesne molitve.

Pogotovo jer nas je sad jasno na molitvu krunice za mir u svijetu u Marijinom mjesecu svibnju pozvao i sveti Otac, papa Franjo.

Naime, papa Franjo pozvao je vjernike da u predstojećem mjesecu svibnju mole krunicu za mir. Nakon molitve Kraljice neba u nedjelju s vjernicima na Trgu Sv. Petra, Papa je podsjetio kako će, 1. svibnja, u popodnevnim satima prigodom početka marijanskog mjeseca hodočastiti u rimsko svetište Majke Božje ljubavi.

Molit ćemo krunicu, posebno za mir u Siriji i čitavom svijetu. Pozivam vas da mi se pridružite te da se tijekom čitavog mjeseca svibnja moli krunica za mir”…

Papa franjo