Svi ljudi koje sam u životu susrela u dubini duše kriju žeđ za ljubavlju i potrebu za svjetlom i mirom… Odreda, svi zapravo “gladujemo” za Bogom…

Gledajući unazad, uviđam svu prijevaru koju mi je nudio moderni, materijalistički svijet i pretjerani aktivizam, koji su u meni izazivali razočaranost i depresiju, pri čemu sam se udaljavala od ozbiljnog promišljanja o smislu života… Dakle, sve manje sam uranjala u dubine – gdje svoje srce i život podastiremo Bogu i odnosu s njim. Tražila sam nove oblike molitve i njihove formule, a rjeđe silazak u dubinu duše, u. tišinu, daleko od svega, kako bi moja duša čula svoga Boga koji joj nadahnjuje svoju milost..

Zanemarila sam istinu da novac i materijalna dobra ne jamče spasenje, nego da me, nasuprot, mogu ozbiljno ugroziti… Isus često skreće pozornost upravo na taj rizik – ne prioniti srcem uz dobra ovoga svijeta, jer sve je prolazno i sve može iznenada nestati… Za nas kršćane pravo blago za kojim neprestano moramo tragati nalazi se u “onom gore, gdje Krist sjedi zdesna Bogu”…

Na uzdizanje moga pogleda prema gore ponovno me pozvao Isus preko s. Josefe Mendenez i njezine knjige “Ljubav zove”… Čitajući riječi ljubavi, koje u knjizi Isus neprestano upućuje svijetu, shvatih, da je On živa Božja riječ – Milosrdna Ljubav, koja izgara za svaku dušu, i za moju… Ostala sam zadivljena! Dao mi je i objavio pravo Lice i Ljubav Srca Božjega, istodobno mi objavljujući mene – samoj meni!

Na čemu sam tolike godine gradila svoj život? Tko mi je mogao odgovoriti na tolike nemire srca? A On? Daje mi spoznati da On ne drhti pred teškoćama i nevoljama… Koliko je u meni prostora za Njegovu Ljubav, za Njegovu Riječ – da se njome hranim i o njoj razmišljam?

Dragi prijatelji, ostavimo se površnog aktivizma koji na trenutak može zadovoljiti naš ponos, ali koji – na kraju – čovjeka ostavlja praznim i nezadovoljnim. Budimo hrabri! Budimo budni! Opredijelimo se za putove iskrene i čiste ljubavi! Budimo drugačiji! Plivajmo protiv struje, ne slušajmo glasove protkane bahatošću i uspjehom pod svaku cijenu, vanjštinom i onim “imati” – na uštrb “biti”… Usudimo se živjeti prema punini čovještva očitovanog u Isusu Kristu, u toj beskrajnoj i iznenađujućoj Božjoj ljubavi, pravedniku, potpuno nedužnom, koji je donio spasenje čitavom svijetu umrijevši na križu, opraštajući i posredujući za one koji “ne znaju što čine” (Lk 23, 34).

Poruka Božanskog probodenog Srca koje je gorjelo i izgorjelo od ljubavi trajno uranja u našu ljudsku stvarnost, u dramu i tamu naše egzistencije – kao baklja koja osvjetljuje samo podzemlje  naših stranputica, boli, nadanja i strahova… Dopustimo da u nama čini velike  stvari… Neka na naše srce padne dragocjeno sjeme molitve i postane plodonosno… Neshvatljiva tajna Božjega Srca poziva nas na najčistiji ljubavni odnos koji traži odgovor, a to je ljubav na koju možemo odgovoriti – i ti i ja – jedino ljubavlju! 

Ako Ljubav zove otvorimo srce poruci milosrdne ljubavi Božanskog Srca, toj apsolutnoj ljubavi prikovanoj na križ! Svojim propetim rukama On obuhvaća sav svijet, sve ljude svih vremena… Ovdje, na drvetu života, i najgorčoj našoj patnji dodijeljeno je“obećanje” koje se jedino može otkriti u vjeri…

Ovog mjeseca lipnja otkrivajmo tajnu koju je Ljubav ‘urezala’ u srce svakome od svoje djece…

Marija