Isusova poruka uvijek je upućena upravo tebi i meni…

Nalazimo se u vremenu u kojem smo posebno pozvani na probuđenost svoje vjere, na hod do betlehemskih jaslica, moleći Isusa da budemo budni i da u svako doba molimo. Jer, samo probuđeni vjerom možemo biti sposobni na promjenu i obraćenje… Crkva u tom smislu kroz cijelu godinu nudi vrijeme u kojemu možemo pospremiti stvari u svome osobnom hramu – kako bi Isus uvijek  mogao biti glavni stanovnik naše nutrine. To je vrijeme odluka, obećanja i novih pothvata. No neka ta obećanja budu savez s Bogom.

Na početku ove nove godine, obnovimo u sebi odluku da Kristu otvorimo um i srce, pokazujući iskrenu volju da živimo kao njegovi istinski prijatelji.

Postat ćemo tako suradnici na njegovu naumu spasenja i svjedoci one radosti što nam je On daruje kako bismo je obilno širili oko sebe. 

U svoja obećanja stavimo odluku da se mijenjamo i iznova pokušavamo svakoga zavoljeti i prihvatiti.

Neka nježnost i malenost novorođenoga Isusa, kojega smo ovog Adventa iščekivali – obuzme naše biće, neka osvoji i ispuni naše srce.

Probuđeni vjerom,  hodočasnici naše župe s p. Antom – župnikom, posjetit će od  7. siječnja – 13. siječnja 2018.-  sveta mjesta u Italiji: Loreto, Gargano, San Rotondo, Assisi, La Vernu… na čast novorođenoga Kralja koji je jedini cilj svakoga hodočasnika…

Na hodočašću ćemo imati vremena zu prosuđivanje, razmišljanje, provjeravanje sebih sebe. To znači da će svatko od nas biti u tom osobnom ispitu vjernosti Bogu i njegovoj riječi. Isus je danas u svojoj riječi govorio o smokvi koja ne donosi rod, a trebala bi. Mi kršćani – donosimo li plodove obraćenja, vjere, plodove svoje pripadnosti Isusu Kristu i tako olakog izjašnjavanja da smo katolici.

Hoćemo li svoj život, i život ljudi oko nas, učiniti kvalitetnijim ili ćemo biti zatvoreni milosnom Božjem djelovanju? Predaleko smo otišli i vrijeme je da se vratimo Bogu, zaboravili smo što i kome vjerujemo.

Hoćemo li biti obraćeni ili prosječni vjernici? Iusova riječ je ozbiljna i ne dopušta nikakve iluzije.

Na ovom hodočašću odlučimo se još jednom potpuno za Boga, za sebe…, za Isusa Krista, Sina Djevice Marije, za Onoga koji je postao “mir naš”, Njega koji nam ništa ne oduzima osim grijeha, a zauzvrat nam daje puninu čovještva i radosti…

fra Ante