“Crkva je otajstvo Božje ljubavi u vremenu i prostoru koje svojim božanskim porijeklom i temeljem ujedno i nadilazi. Postoje dijelovi stvarnosti u koje nikad do kraja nećemo (moći) prodrijeti, koje su u domeni otajstva…To je i Međugorje! Otajstvo!

Otajstvo nije moguće do kraja umom shvatiti, razumjeti, ali može se shvatiti njegova dubina, vrijednost, osjetiti i doživjeti njegova snaga. Tako Otajstvo nama i za nas postaje realnost. Biti u odnosu s Otajstvom zahtjeva vjeru.

Vjerovati u Otajstva Katoličke Crkve uvodi u božanski misterij.

Međugorje živi i taj božanski misterij. Sakramenti su slavlje kršćanskog otajstva. Božja riječ, Crkva, liturgijsko bogoslužje – sve je to otajstvo, kao subjekt i objekt, Otajstva Presvetog Trojstva. Otajstvo je stvarnost, osjetno a prikriveno, prisutno u znaku. 

I uloga Marije je otajstvo koje u Duhu Svetome možemo sve više otkrivati i razumijevati. O ulozi Marije Posrednice sv. Bernardin Sienski kaže: „Ovo je tijek božanskih milosti: od Boga one dolaze Kristu, od Krista njegovoj Majci, a od nje Crkvi. Ne oklijevam reći da je ona primila određenu vlast nad svim milostima. One se dodjeljuju kroz njezine ruke”.  

O, kako Međugorje poziva i izaziva priznanje: ‘Do kraja ne razumijem (kako), ali vjerujem da jest. Da će prema tvojoj Riječi biti’. To je prva Majka Marija u svom odnosu s Bogom na Njegovu Ponudu ljudski izrekla, ponizno priznala – a božanski se predala i smjelo Mu povjerovala.    

Vrijedi i treba posjetiti Međugorje, koje je  jedno od najživljih mjesta molitve i obraćenja u Europi –


Stoga župnik fra Ante i vjernici naže župe Sv. Ivana Pavla II. u Petrinji organiziraju hodočašće u Međugorje 5. 6. 7. i 8. listopada 2017. god., – da ponovno doživimo kako je moguće obraćenje, vjera, molitva, nova ljubav… poput Marije, koja je Bogu baš u svemu do kraja vjerovala!

Odazovimo se neprestanim pozivima Majke – na novo obraćenje, na Otajstvo Isusa Krista… Doživimo snagu Marijinog otajstva koje nadilazi sve što smo do sada doživjel! Stoga, odazovimo se, pođimo na hodočašće!

fra Ante