Kada govorimo o hodočašću u Međugorje, možemo reći da je ono susret s Marijom, našom Kraljicom, Majkom vjere i mira…. Ono je zapravo povlašteno mjesto susreta s Njezinim Sinom kojega nam ona daje. Ovdje kršćanin kreće na put s Marijom, Ženom vjere, ljubavi, svjetla: da se uspne do Kalvarije i da ondje bude kraj Nje poput ljubljenoga učenika, kojemu je Krist povjerio svoju majku, do Dvorane Posljednje večere da od Njezina uskrsloga Sina primi dar Duha Svetoga.

Otajstvo sveopće Božje ljubavi prema čovjeku (da je snaga ljubavi jača od zla) objavila je Gospa  u Lurdu maloj Bernadetti Soubiroux… Nadasve, Bog želi da častimo Mariju kao Bezgrješno srce. Ta je objava dana u Fatimi. Troje djece nakon viđenja pakla velikodušno od Boga prihvaćaju svaku žrtvu za obraćenje grešnika. Crkva 13. svibnja slavi Gospu Fatimsku. Tako se Božji spasenjski plan koji je počeo po Marijinu srcu – nastavlja po Njezinu srcu. Slaveći Marijino srce slavimo Isusovo srce, jer njeno srce nikad nije prestalo biti sjedinjeno sa Spasiteljevim srcem. A slaveći Isusovo srce slavimo i Očevo, jer je sam Isus rekao: »Ja sam u Ocu i Otac u me­ni«.

Nitko od ljudi nema savršeno srce kao Marija čije je srce iz ljubavi za nas ljude bilo probodeno mačem boli pod Križem. Njeno je srce dijelilo žalost i patnju, ali i radost i slavu čudesa, mučeništvo i raspinjanje, ali i slavu uskrsnuća sa Sinom Božjim. Nitko nije proslavio Boga kao Marija.

Bog radosno sluša Marijine molitve za nas. U posveti Njenom Srcu mi se posvećujemo Bogu. Ona nas savršeno ljubi jer je pristala biti majkom Ljubavi. Posvećujući se Njenom srcu želimo biti prava djeca Majke Božje, oblikovani u srcu koje je nosilo našeg Spasitelja, Isusa – Kralja.

Sretni smo i ponosni što naša župa Sv. Ivana Pavla II. u Petrinji organizira hodočašće u Međugorje 11., 12. i 13. svibnja 2017., gdje ćemo povjeriti naša srca – Srcu Marijinu – baš na dan Gospe Fatimske. Želja nam je da u jednostavnosti i poniznosti otvorimo svoja srca  Isusu – po Marijinom prečistom Srcu ..

Blažena Djevica Marija nas u svim njezinim hodočasničkim mjestima, pa tako i u Međugorju poziva i čeka da podignemo oči prema Isusu, kako bi pronašli izvor svojih života i nadu…. Sve Marijine poruke su poruke nade za sve ljude, pa tako i za nas – vjernike naše župe Hodočastimo Gospi u Međugorje da za svoje daljne životne korake – primimo svjetlo nepobjedive nade!

fra Ante