Iščekujemo Duha Svetoga, Duha Kristova koji nas prati i jača, koji nam dariva hrabrost, neustrašivost, vjeru, nadu i pouzdanje, uklanja strah i osjećaj da je sve uzaludno…

On obećava svoju blizinu, svoju pomoć, svoga Duha Tješitelja. To je optimizam uskrsle vjere… On nas šalje u svijet pun problema i proturječnosti. Smijemo li se pouzdati u Isusov Duh? Vjerujemo li da Duh Sveti i danas djeluje i pokreće ljude na dobro? Vjerujemo li još u Duha Svetoga? 

Slaviti Duhove znači čuti poziv na povjerenje, imati povjerenje da se isplati živjeti, boriti, djelovati u ovom svijetu… Djelujemo li nošeni Isusovim Duhom? Kako će svijet sutra izgledati – to se danas odlučuje… Kakav ćemo svijet ostaviti budućim naraštajima? Zauzimamo li se za socijalnu pravednost? Zaustavljamo li se pred prizorima tuđeg stradanja?

Ali smijemo imati povjerenje da Duh Božji djeluje na zemlji, u ljudima, u svima nama. Ta vjera uključuje i spremnost da prihvatimo poticaje Duha Božjega!

Svaki dan imamo priliku unijeti pozitivna iskustva, ‘silu odozgor’ u naš život, u naše kršćanske zajednice. Dopustimo da nas Duh Sveti pokrene! O Bože, molimo te da nam udjeliš Duha istine, Duha spoznaje, da nam prosvijetli srca i otvori oči. Bože ulij povjerenje u nas, da ne izgubimo vjeru i nadu, uvijek nas podsjećaj Bože da ako nešto nije dobro završilo, da to samo znači da još ni nije završilo, nego da još traje…

Da bismo uspjeli u nakanama – u našoj župi organiziramo od blagdana Uzašašća DANONOĆNO KLANJANJE KROZ DEVET DANA – pred Presvetim Oltarskim Sakramentom…

Jer u Hostiji je onaj isti Isus koji je naviješten od proroka, začet po Duhu svetom i rođen od Marije Djevice, koji je ozdravljao bolesne, umro, pokopan, uskrsnuo, uzašao na nebo. Pred tim Otajstvom, koje nam je dano, bacimo se na koljena i vapimo sa sv. Tomom ‘Gospodin moj i Bog moj'”.

Dođimo! Molimo! Neka naša molitva pred Presvetim Oltarskim Sakramentom bude najintimniji susret nas i Spasitelja: molimo milost za naše obitelji, djecu, mlade, Domovinu i cijeli svijet!

Od nemara za nadahnuća tvoja, oslobodi nas Gospodine!

fra Ante