Vrijeme korizme je vrijeme križa, vrijeme susreta s Isusom, prvim nositeljem križa, ali ono je i vrijeme susreta s majkom Marijom, s Majkom boli, koja je imala tako jedinstvenu ulogu u povijesti svoga sina Isusa… Bio je to susret koji prodire do najdubljih dubina…

41I mi smo u svom životu iskusili kako je mučno i bolno susresti dragu i ljubljenu osobu u križevnoj situaciji… Kakvi smo u ljubavi prema svojim najbližima? Pomažemo li im, jesmo li strpljivi? Shvaćamo li da smo im potrebni, osobito onda kad križ opterećuje njihov život? Jesmo li ikada nekome obrisali uplakano lice? Imaju li bližnji šansu u meni kada padnu, ili ih osuđujem?

Isusovo lice na njegovu križnom putu bilo je iznakaženo ljudskom zloćom… Hoćemo li na hodočašću, poput Veronike i rasplakanih žena u sebi probuditi sućut prema Isusu?

Isus nije uzalud nosio križ. Neka ovo hodočašće u nama probudi svu ozbiljnost i shvaćanje da je Isus križ nosio – za nas, i da se njegovo spasenje mora u nama dogoditi.

Isuse Kriste, kroz tvoj se križ dogodila čudesna razmjena: na tebe pade naše zlo da bismo mi bili očišćeni i obnovljeni. Isuse , daj nam milost da znademo doživjeti snagu tvoje ljubavi.

Neka nam na ovom hodočašću u  Međugorje ( 16., 17. i 18. ožujka 2017.) u tome pomogne susret s Tvojom i našom majkom Marijom: u molitvi, klanjanju, sv. sakramentima, u šutnji.. U susretu srdaca!

(Sve informacje možete dobiti na broj župnog ureda 044 813 107)

fra Ante