Vrijeme Došašća nas poziva na duhovno bdijenje kako bismo pripravili put Gospodinu koji dolazi Pitanje je primjećujemo li Njegov dolazak ili smo previše zaokupljeni sobom i ne čujemo Njegove tihe poticaje u našim srcima. Ako smo u dodiru sami sa sobom, „kod sebe, doma“ onda ćemo čuti Njegovo kucanje i pustiti ga da uđe u naše srce…

7946-small-smallVrijeme došašća nas poziva upravo da dođemo k sebi da bi Krist mogao doći k nama, u svakom trenutku, ali i na kraju vremena u svojoj slavi, da ostvarimo cilj svoje čežnje – život vječni.

Evanđelje govori da će Isus opet doći i upozorava: “Bdijte i molite!”.

Zato ćemo se i u našoj župi rado i u velikom broju ovog došašća, rano izjutra okupljati na mise zornice u 6 h ujutro…  Svaki dan poslije zornice nastavit ćemo bdjenjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom – sve do 20 h…

Jubilej milosrđa je završen, Vrata milosrđa su zatvorena, ali i nadalje želimo u središte našega osobnog života ali i života zajednice stavljati- Isusa Krista, milosrdnog Boga, njegovu prisutnost i njegovu blizinu – da bismo i nadalje mogli živjeli milosrđe!

Neka naše klanjanjanje bude molitva zahvale Isusu za sva iskustva Božjeg milosrđa… Neka u nama jača sigurnost Božjeg milosrđa, sa bismo mogli biti svjedoci da nam je Gospodin uvijek blizu – svojom nježnošću, milosrđem, opraštanjem i ljubavlju…

 Stoga, kroz dane došašća – u klanjanju pred Isusom – prepoznajmo se uvijek grešnicima, kako bismo u sebi ojačali sigurnost Božjeg milosrđa: Gospodine, grešnik sam; Gospodine, ja sam grešnica: dođi sa svojim milosrđem!

“Zamolimo Boga za milost da nikad ne zatvorimo vrata pomirenja i praštanja, već radije da spoznamo kako ići iznad zla i razlika, otvarajući svaku moguću stazu nade. I kao što Bog vjeruje u nas, tako smo i mi pozvani ulijevati nadu drugima i pružati im priliku.

pokaznica-zupa-bl-ivana-pavla-iiJer iako se Vrata milosrđa zatvaraju, istinska vrata milosrđa, koja su srce Kristovo, uvijek ostaju širom otvorena za nas. Iz probodenog boka Uskrsloga sve do kraja vremena teku milosrđe, utjeha i nada…: Toliki su osjetili Božju veliku dobrotu i na tome zahvaljujemo, dok se prisjećamo da smo primili milosrđe kako bismo bili milosrdni, da postanemo oruđa milosrđa. Idimo zajedno ovim putom.” (papa Franjo)

fra Ante