Želiš li biti zdrav, normalan čovjek, mudriji, trijezan? Želiš li se osloboditi od bilo koje ovisnosti, želiš li doći u nebo, čezneš li da poštuješ, podižeš i samo ljubiš čovjeka? Jesi li ikada razmišljao o tome da život istinski uživaš onda kada imaš hrabrosti voljeti čovjeka? Čezneš li da budeš drugačiji, vjeruješ li da uopće možeš biti drugačiji? Želiš li da te Bog zahvati i tome pouči ?

što-svaki-kršćanin-treba-znati-o-Duhu-Svetom-640x362Ako želiš, traži silu Duha Svetoga, jer Duh daje da budeš čovjek koji prodire u duboki smisao postojanja, života i povijesti, ulazeći ispod površine stvari i događaja…

 Polako pogledaj, razgledaj po svojoj duši što ona želi, a što ne želi…! Podsjeti se da si stvoren na Božju sliku. Ne samo da si stvoren, već, Bog te neprestano svaki trenutak stvara i govori tvome biću: Ja te ljubim, ne boj se… moja je ruka nad tobom, nema gdje me nema…!

Odsada neka tvoja misao bude: Bog će mene spasiti, Isus će mene osloboditi od smrti, smrt će biti kao buđenje iz sna…Bog mene spašava…! Bog meni oprašta grijehe, nitko od ljudi to ne može! Ima bolesti od kojih me samo Bog može osloboditi, a dužina moga života ovisi o Bogu, o Bogu sve ovisi! Bog je meni darovao moje tijelo, dušu, psihu… zato ja živim, sve što imam od Boga je!

Moli sada Isusa:

Daj, Isuse, da doista doživim onaj egzistencijalni susret s Tobom, daj da od danas budem s Tobom prijatelj! Isuse, ispuni me mudrošću da znam čuvati svoj život Ti me stalno stvaraš, Ti ćeš me uskrisiti! Evo me, želim te susresti Isuse, samo si mi Ti važan, pomozi mi, molim te!

Oče dobri,  daj da doživim da sam u tvojim rukama, daj da te susretnem kao najdraže biće jer bez tebe nema mene, niti ičeg drugoga. Pomozi mi, Bože moj, želim te susresti…!

 Na tom putu važno je sebe zavoljeti kao ljubljeno Božje stvorenje, zato reci Isusu:

Isuse, oprosti mi što ne volim sebe, oprosti što ne prihvaćam sebe iz tvoje perspektive, žao mi je! Opraštam i tebi, tijelo moje što si me toliko mučilo i stavljalo u izazove i nedoumice, opraštam, svjesno! (time što sebi opraštaš – dopuštaš da tebi tvoje tijelo vjeruje…)

Isuse, sada se ozbiljno odričem da stalno govorim: ne mogu! Odsada ću govoriti: hoću, mogu, znam, bit će dobro! Da, Isuse, želim voljeti sebe, cijelo svoje biće!

 Pogledaj Isusu u oči i reci: Ti si me stvorio, dao si mi i savjest, oprosti mi, savjesti moja što te nisam poštivao, oprosti mi dušo i tijelo moje, oprostite mi što sam vas zloupotrebljavao! Drago moje tijelo sve ti opraštam, opraštam ti što si me mučilo, želim biti prijatelj s Isusom…! Odlučujem se da ću misliti, osjećati, govoriti zdravo, više neću vjerovati bolesti, odlučujem se da ću vjerovati…

Odlučujem se da ću voljeti sebe kao što me ti, Bože moj, voliš! Čuvat ću svoju intimu i spolnost, čuvat ću svoje misli, glavu i ruke, na svoje emocije ću paziti, odlučujem se da će mi misli biti kreativne, a jezik će govoriti samo pozitivne riječi: sigurno će biti dobro, odlučujem se vjerovati… (tako govoriti znači ispunjati srce mislima vjere)

163Još zamoli Boga da ti oprosti što ne čuvaš sve ono što ti je On dao, i On će to učiniti…!

Važno je da i ti oprostiš Bogu što te stvorio bez tvog znanja i pitanja, oprosti Mu što je dopustio da upadneš u bezbroj muka, grijeha i težina života

Sada zamoli Duha Svetoga da te ispuni… reci:

dođi Duše Sveti, prevedi me na Isusovu stranu, dođi da u tebi sve prepoznam, dođi da prepoznam kako mogu biti vjeran, čist, pošten, jak duhom…!

Daj mi, duhovno da znam da se može živjeti bez zla, bez oholosti, bez rastave braka… Daj mi, Gospodine, tvoga Duha, ispuni me! Neka se odsada ispunja riječ: ja vjerujem!

U svakoj situaciji života, ne zaboravi da nikada nećeš prestati biti dijete Božje, dijete jednoga Oca koji te ljubi i čeka tvoj povratak. I u najgorim životnim situacijama, Bog me čeka, Bog me želi zagrliti, Bog me očekuje.

Pripremila: Marija