Što je to ono najbolje u životu, najveće dobro? Sve u životu nečemu služi, ali možda postoji nešto što je dobro za sve nas – ono najbolje što postoji. Svi znaju kako se u svemu krije nešto dobro, no ne znaju svi kako postoji nešto u čemu prebiva sve dobro. Jedna riječ za to “nešto” glasi: Bog! Bog je potpuna, beskonačna dobrota. Ako to nije istina, tada Bog nije Bog, pa svi slobodno možemo biti ateisti. Ali, kako zadobiti tu „najbolju stvar u životu”? Kako „primiti” Boga?

holy-mary1-670x502Upraviti pogled prema Bogu, milosrdnom Ocu, i braći potrebitoj milosrđa, znači iznova staviti u središte našega osobnog života i života naših zajednica – Isusa Krista, milosrdnog Boga. Dakle, Sveta godina, služi tome da bi se živjelo milosrđe. Ponuđena nam je kako bismo iskusili u našem životu slatki i blagi dodir Božjeg oproštenja, njegovu prisutnost uz nas i njegovu blizinu osobito u trenucima najveće potrebe.

Kako smo na svetkovinu Bezgrešnog začeća započeli Jubilej milosrđa, tko nam više i bolje može pomoći nego naša zagovornica Djevica Marija – kako bi nam ova Sveta godina urodila obiljem plodova i – dajući nam iskusiti Božju skrb za nas…

Neka nas naša Majka odlaskom na hodočašće u Međugorje potakne na djela tjelesnog i duhovnog milosrđa, koje smo svi pozvani živjeti… Neka nas nauči dijeliti suze uplakanih, da bismo mogli dijeliti i smijeh…

Jesmo li o vjeri, o povjerenju u Isusa, o milosrđu spremni učiti od Marije? Jer, „Marija nas uvodi u shvaćanje tajne kršćanske vjerei, podsjećajući nas da je kršćanstvo prije svega  „radosna vijest“, čije je središte – ma, sam sadržaj, osoba milodrdnog Isusa Krista…

Na veliku radost nas vjernika župe Sv. Ivana Pavla II. u Petrinji, naš župnik p. Ante Barišić – znajući za žeđ naših duša – za ljubavlju, mirom, radošću i pravom srećom – organizira hodočašće u Međugorje 11., 12., i 13. ožujka 2016. godine (povratak u nedjelju ujutro)

 Pođimo k Isusu – po Mariji! I ne bojmo se! Pođimo i recimo mu iz dubine svojih duša: “Isuse, vjerujemo u tebe!” Pustimo da nas dotakne njegovo beskrajno milosrđe da uzmognemo postati ljudi, apostoli milosrđa djelima, riječima i molitvama, u našem svijetu ranjenom egoizmom, mržnjom i tolikim očajem.

Postanimo baklje Kristove milosrdne ljubavi – o kojoj je govorio sveti Ivan Pavao II. – u svim područjima našeg svakodnevnog života – sve do nakraj svijeta.

fra Ante