Korizma je veliki dar! Korizma je milosno vrijeme u kojem nas sam Gospodin Isus Krist zove – da nađemo vremena za Njega i da svakodnevno u poniznosti i skrušenosti  srca stanemo pod Njegov presveti križ! Što se to dogodilo na drvetu križa, i što on znači tebi i meni? Isusov križ je za mene „najuzvišeniji prijestolje“ na zemlji po kojem smo mi postali djeca Božja!

INRIIsuse, dobri moj prijatelju, moj na križu raspeti Spasitelju! U ovo milosno vrijeme želim stajati pod Tvojim križem i tu, iz dubine svoga srca zavapiti s prorokom Izajiom:“Jao meni, propadoh, jer čovjek sam nečistih usana. U narodu nečistih usana prebivah, a oči mi vidješe Kralja, Gospodina nad vojskama!“

Hvala ti Isuse za prorokovu doživljenu milost, koja je u njemu spalila grijeh i po kojoj je postao dostojan vidjeti tebe – Pomazanika, Mesiju i Otkupitelja čitavoga čovječanstva. Tebi, Oče, hvala po Gospodinu našemu Isusu Kristu, koji je postao čovjekom i što je u svemu htio biti nama sličan, osim u grijehu.

Hvala Ti, Isuse za Tvoju predragocjenu Krv, koja je iz Tvoga – na križu raspetoga tijela i srca potekla – da nas spasi i oslobodi! Hvala Ti Isuse, što si već na krštenju zapalio iskru svoje božanske svjetlosti i ljubavi – u mojemu srcu.

Gospodine, rekao si: ako vas svi ostave, ja vas neću nikada ostaviti! Vjerujem Ti Isuse, i to si mi već toliko puta dokazao. Zato se i ja usuđujem stati pod Tvoj križ! Tu, pod križem promatram Tvoje lice krvlju obliveno, a tome su uzrok moji mnogi grijesi!

Strah me je, ali Isuse – čvrsto vjerujem da Tvoja ljubav u meni može pobijediti svaki strah! Sada Ti se Isuse želim potpuno predati! Samo me Ti možeš ozdraviti i osloboditi od mojih slabosti, propusta i mojega nepovjerenja u Tebe! Često sam se oslanjala na ovaj svijet i sve u njemu i na ono što je kratkotrajno i prolazno! Tebe sam, o moj Gospodine, ostavljala – po strani!

Oprosti mi Isuse! Oprosti moju oholost, koja je izvor svih mojih grijeha! Oprosti mi moje kritiziranje i osuđivanje tuđih pogrešaka. Isuse, daj mi snage da od sada, radije ja pristajem biti povrijeđena, nego da ja druge vrijeđam! Sveti Franjo Asiški često se molio ovim riječima: „Gospodin moj i Bog moj, Bog moj  i sve moje!“ Isuse, osposobi me, potakni moje srce da ovom Franjinom molitvom dolazim i ja pod Tvoj križ.

Ti sve znaš, Gospodine moj! Tebi je dobro poznato kako moja vjera često puta malakše u olujama i napastima Zloga. Na križu raspeti Isuse, molim Te budi uz mene u teškim trenucima i daj mi snagu Tvoga Duha – da sačuvam čvrstu vjeru u Tebe, vjeru koja ne prolazi! Isuse, želim završiti ovu moju molitvu pod Tvojim križem! Hvala Ti za sve milosti i darove! Nisam ih zaslužila! Ali, Ti si velikodušan u darivanju, hvala Ti!

KoeaciiNadam se Isuse da i u mojem srcu ima malo dobra! Želim ga sada najprije Tebi dati! Umnoži u meni dobrotu i daj mi da je više nikada ne zadržavam za sebe, nego daj da je znam  podijeliti sa onima koje mi ti svakodnevno šalješ na životni put!

Raspeti moj Spasitelju, hvala Ti za Tvoga Duha Svetoga, po kojem si raširio moje srce i pozvao me na opraštanje i pomirenje s mojim bližnjima, prijateljima i neprijateljima!

Hvala Ti za muku i bol koju si za nas podnio! Hvala Ti za ove dvije suze, koje se ovaj čas kotrljaju niz moje obraze! Želim da padnu kao „melem“ na Tvoje presvete rane koje si zadobio na križu – radi mojih grijeha, i radi grijeha ikad počinjenih  na mojem obiteljskom stablu, u mojoj župi, gradu i mojoj domovi! Marijo, draga majko, Majko boli i ljubavi! Kraljice mira! Isprosi nam od Sina milost i vrati u naše obitelji radost zajedničke molitve. Učini da s krunicama, u molitvi s prijateljima i s neprijateljima dočekamo i proslavimo: RADOSNI ALELUJA!                                                                                                                                              

Magdalena