IgnacijeSveti Ignacije (Injigo) je ostao u špilji u Manresi oko godinu dana, kajao se za svoje grijehe i razmatrao otajstva Isusova života. Tako je prvi obavio duhovne vježbe pod vodstvom Blažene Djevice Marije, zapisao upute i kasnije objavio knjgu “Duhovne vježbe” po kojoj su se kroz stoljeća milijuni ljudi duhovno vježbali i bogatili. Danas je ta špilja lijepo uređena kao sastavni dio crkve i rezidencije Družbe Isusove. Na ulazu u špilju su anđeli koji drže natpise s rečenicama iz Duhovnih vježbi na španjolskom.

Lijevi anđeo nosi natpis:Tražim unutarnju spoznaju Gospodina koji je za me postao čovjekom da bih ga što više ljubio i nasljedovao. Desni anđeo nosi natpis:Krist sve zove pod svoju zastavu, a Lucifer naprotiv pod svoju.

Ignacijeve Duhovne vježbe u šutnji od 4 dana održat će se u našoj župi Sv. Ivana Pavla II. u Petrinji – od 24. do 27. 1. 2016. Počinju 24. 1. u 18 sati, a završavaju 27. 1. u 13 h. Duhovne cjelodnevne vježbe vodi gđa Barica…

Polaznici svaki dan imaju:

1. klanjanje

2. predavanje

3. molitvu

4. ispovijed

5. razgovor sa voditeljima

InjigoU svakodnevici često teško ili uopće ne nalazimo mir za dublji susret s Gospodinom. Rastrgani smo. Isusovačka duhovnost nudi nam dragulj koji nam može pomoći da obnovimo i produbimo svoje odnose s Bogom i dopustimo mu da nam On otkrije neslućene dubine sebe samih i toga gdje nam je ići i kako živjeti… Ako se usudimo! Bit će to dani mira, molitve, šutnje, razmatranja i susreta s Bogom.

U Jubilarnoj godini milosrđa budimo vođeni – geslom svetog Ignacija “Ad maiorem Dei gloriam!” – Sve na veću slavu Božju!

fra Ante