O, Bezgrešna Djevice, Majko pravoga Boga i Majko Crkve! Ti, koja s ovog mjesta pokazuješ svoju milost i suosjećanje sa svima koji mole tvoju zaštitu; poslušaj molitve koje ti upravljamo sa sinovskim povjerenjem, i prikaži ih svome Sinu Isusu, jedinom Spasitelju našem.

Nerođenom molitvaMajko milosrđa, Učiteljice trpljenja, skrivenog i tihog, Tebi, koja izlaziš u susret nama grešnicima, posvećujemo ti danas svo naše biće, svu našu ljubav. Posvećujemo ti također naš život, naše poslove, naša veselja, naše bolesti i naše boli. Daj mir, pravdu i napredak našim narodima; jer sve što imamo i jesmo stavljamo pod tvoju zaštitu,Gospe i Majko naša.

Želimo biti potpuno tvoji i koracati s tobom putem potpune vjernosti Isusu Kristu i Crkvi: ne ispuštaj nas iz tvoje nježne ruke.

Djevice Gudalupska, Majko Amerika, molimo te za sve biskupe, kako bi vodili vjernike stazama
snažnog kršćanskog života, ljubavi i ponizne službe Bogu i dušama. Pogledaj ovu veliku žetvu,
i pomozi da Gospodin utaži glad za svetošću u čitavom Božjem narodu, i udijeli obilna zvanja svećenika i časnih sestara, snažnih u vjeri, i revnih širitelja otajstava Božjih! Udijeli našim domovima milost ljubiti i poštivati život od začeća, s istom ljubavlju kojom si ti u svome krilu
začela život Božjega Sina.

Sveta Djevice Marijo, Majko Lijepe Ljubavi, štiti naše obitelji kako bi uvijek bile cjelovite, i blagoslovi školovanje naše djece. Nado naša, pogledaj nas milostivo, nauči nas trajno hoditi k Isusu, i ako padnemo, pomuzi nam dići se i vratiti Njemu, putem ispovijedi naših grijeha i krivica, u sakramentu pokore, koji vraća spokoj dušama.

Molimo te da nam udijeliš veliku ljubav prema svim svetim sakramentima, koji su poput otisaka, koje je tvoj Sin ostavio na zemlji.

abortus-600x309 (Small)I tako, Presveta Majko, s mirom Božjim u savjesti, s našim srcima slobodnim od zla i mržnje, mognemo svima nositi istinsku radost i istinski mir, koji dolazi od Tvoga Sina, našeg Gospodina Isusa Krista, koji s Bogom Ocem i Duhom Svetim živi i kraljuje u vijeke vjekova. Amen.

papa Ivan Pavao II., siječanj 1979., Meksiko