Isus nas uči gledati okrećući naš pogled prema nebu i nebeskim stvarima. Ono što u sebi vidimo može nas prevariti i opasno je. Krist u čovjeku odgaja pogled prema Božjoj milosti, prema ljubavi.

sv. Franjo Pred nama je lik sv. Franje kao onog koji je prezreo lažne udobnosti ovoga svijeta. Čitajući njegove spise vidimo kako je čuvao ljubav Kristovu jer je za nju imao vremena. U njemu imamo osobu koja je životom posvjedočila ostajanje u Njemu. Njegova ljubav bila je u Ljubavi za koju je želio da ga povuče za sobom ..

Svjedoči nam da je ispunjen i sretan život u Ljubavi…Njega ljubiti usrećuje, Njega motriti odmara. Sv. Franjo nas uči da se čistoća u odnosima s drugima dobiva u odnosu s Ljubavlju. Gospodin Isus, koji je sama Ljubav, nas čisti u odnosu s Njime, pomaže nam prihvatiti nas same s ljubavlju kako bismo mi s ljubavlju prihvaćali druge. Preobraženi ljubavlju, sposobni smo preobražavati ljubavlju.

Treba nam zato obraćenje. Na tu stvarnost želimo se pripraviti u duhu sv. Franje – stoga će i Devetnica uoči blagdana sv. Franje u našoj župi, na neki način, biti devetodnevna duhovna obnova na temu – “Franjo, idi i popravi moju kuću koja se ruši”

Svaki dan program započinje:

– u 17. 30 h sv. ispovijed

– 18 h sv. krunica i Litanije sv. Franji

– 18. 30 h sv. misa

– iza mise nagovor: Franjo, idi i popravi moju kuću koja se ruši

– iza sv. mise slijedi klanjanje Presvetom do 21 h ( kroz sve dane Devetnice imamo cjelodnevno klanjanje od 8 h ujutro – 21 h navečer) 

FRIz Nepotvrđenog pravila sv. Franje:

Ljubimo svi iz svega srca, iz sve duše, iz svega uma i iz sve snage, i svom jakošću i razumom, i svim silama, svim naporom, svim osjećajima, svom nutrinom, svim željama i svom voljom  Gospodina Boga koji nam je dao i koji nam daje cijelo tijelo, cijelu dušu i cio život, koji nas je stvorio, otkupio i koji će nas samom svojom milošću spasiti, koji je nama ubogima i bijednima, pokvarenima i odvratnima, nezahvalnima i zlima učinio i čini sva dobra.

Ništa, dakle, drugo nemojmo željeti, ništa nemojmo htjeti, neka nam se ništa drugo ne sviđa niti nas što veseli nego Stvoritelj, Otkupitelj i Spasitelj naš, jedini pravi Bog, koji je potpuno dobro, sve dobro, svako dobro, istinsko i vrhovno dobro, koji je jedini dobar, blag, ljubazan, ugodan i sladak, koji je jedini svet, istinit i ispravan, koji je jedini blag i nedužan, čist, od kojega, po kojemu i u kojemu jest svako oproštenje i svaka milost, sva slava svih pokornika i pravednika, svih blaženika koji se na nebu skupa vesele…

Svuda i na svakom mjestu svi mi, svakog časa i u svako vrijeme, iz dana u dan, neprestano vjerujmo te istinski i ponizno držimo u srcu i ljubimo i častimo, klanjajmo se, služimo, hvalimo i blagoslivljajmo, slavimo i uzvisujmo, veličajmo i zahvaljujmo svevišnjem i vječnom Bogu, trojstvu i jedinstvu, Ocu i Sinu i Duhu Svetom! 

Sveti Franjo, kako ne bismo bili uobraženi nego preobraženi kršćani, izmoli nam snagu za novo stvaranje, umiranje sebi i rađanje Bogu po tvom zagovoru…!