Papa Ivan Pavao II. bio je mistik prožet Kristom, na kojeg se s pravom mogu primijeniti riječi sv. Pavla – ne živim više ja, nego Krist živi u meni. Stoga se njegov život ne može mjeriti samo brojem prijeđenih kilometara, izgovorenih propovijedi, napisanih dokumenata, književnim opusom, ili bilo kojom drugom njegovom ljudskom sposobnosti, nego Kristovim misterijem. To je misterij kojemu je poput sv. Pavla, papa Wojtyla, Pavao naših dana postavljen za službenika po daru milosti Božje koja mu je dana djelatnošću sile Božje.

john22

U povodu proglašenja svetim pape Ivana Pavla II., naša župna zajednica u Petrinji koja nosi njegovo ime– organizirala je u Devetnici Božjem milosrđu – danonoćno bdjenje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom kao zahvalu Bogu za njegovu kanonizaciju u Rimu – u nedjelju 27. travnja 2014…

Bdjenje traje sve dane Devetnice – do večernje sv. mise u 19 h u nedjelju 27. travnja 2014., koju će predslaviti sisački biskup Vlado Košić..

Stoga, dođimo, zahvalimo Bogu za dar života pape Ivana Pavla II.

Hvala Ti, Sveti Oče, Ivane Pavle Drugi za ljubav prema Bogu i čovjeku koju si neumorno naviještao i vjerodostojno svjedočio.

Ususret I. P.Hvala ti za svako trpljenje i molitvu, za svaki osmijeh ohrabrenja, hvala ti za svaku pastirsku riječ navještaja. Hvala ti što si znao praštati i uvijek pomagao ljudima na putu milosrđa i praštanja. Hvala ti što si znao sačuvati pouzdanje u Boga…

Hvala Ti, dragi Papa, na svemu što si učinio za ljubljeni puk Tvoj hrvatski. Hvala Ti, Ivane Pavle II., za pohode kojima si blagoslovio zemlju Hrvata!