Prošli vikend bio je u našoj župi posvećen mladima. S paterom Antom smo išli u Hr. Kostajnicu na duhovnu obnovu, te smo tamo uz molitvu, sv misu, klanjanje i druženje primili puno milosti.  Obradovalo nas je upoznati časne sestre Reda Krvi Kristove i doživjeti toplinu njihova doma. No, to nije sve. Ove nedjelje na misu su nam došli mladi iz Zagreba, te nas više poučili o zboru, molitvi i slavlju…

Mladi

Lijepo je vidjeti nas mlade da se veselimo Isusu, kličemo i molimo zajedno, da se ljubimo istinski kao braća i sestre u Kristu. Crkvi i svijetu je potrebno to svjedočanstvo ljubavi i Božjeg milosrđa, rekao je ovih dana papa Franjo i dodao kako je potrebno sa zahvalnošću vrednovati iskustva posvećenih osoba te kako je potrebno i produbiti razne karizme i duhovnost redovničkih zajednica. Osobito je pozvao vjernike da se mole za nas mlade kako bi posvetili svoj život braći bez ikakvog materijalnog interesa. Zbog svih tih razloga odlučio je 2015. godinu posvetiti Bogu posvećenom životu, koju je stavio pod zaštitu Isusovih roditelja Josipa i Marije.

Pozivamo sve mlade koji se žele priključiti zboru mladih “Bl. Ivana Pavla II” u Petrinji da slobodno dođu ponedjeljkom u 20.00 h, te subotom, također, da pjevaju sa malim zborom u 14.00 h. Raduje nas vaš dolazak.

Ovu subotu prijepodne bila je, također održana duhovna obnova u Sisku za djevojke srednje škole i studentice pod vodstvom časnih sestara Kćeri Božje ljubavi. Naučile su nas kako možemo moliti čitajući i meditirajući Sveto Pismo i kako je ono važno da bi upoznali našeg najboljeg prijatelja Isusa. Naučili smo da ovdje imamo 4 koraka koji su objašnjeni prije nego uđemo u molitvu, a to su 4 koraka sabranosti:

1) Prisutan- kada stavimo na se znak Križa trebali bi si posvjestiti da je Gospodin tu, usmjeriti svoje misli na njega i tako krenuti u sabranost. On je tu, sa mnom je, čuje me i sluša me. Želi razgovarati sa mnom jer sam mu bitan/na. I danas, sada Isus živi i hodi kroz stvarnosti našeg svakodnevnog života, želi se približi svakom od nas, počevši od posljednjih, da nas ozdravi od naših slabosti i bolesti.

Woman Reading Bible (Small)2) Čeka me- On te čeka. Zvao te i sav je radostan što si se ti odazvao njegovu pozivu. On te čekao da mu progovoriš, kažeš mu svoje muke i probleme, porazgovaraš s njim kao s najboljim prijateljem.

3) Govori mi- On mi želi nešto reći po ovoj molitvi. Nisam ju ja započeo/la već On. Čim te pozvao, on je započeo razgovor. Zato kroz Sv Pismo najbolje shvaćamo što nam Gospodin želi reći, jer je to Njegova živa riječ- riječ koja utažuje žeđ. Zato ne govorite uzalud i ne žalite s,e već razgovarajte s Isusom i slušajte što On vama govori.

4) Pobjeđuje- On pobjeđuje. Zaista, tako je. U kakvoj god situaciji da se nalazio, u kakvom god grijehu bio, on te izbavlja. On pobjeđuje sve tvoje muke, boli, grijehe koji su ti na srcu. Zato Isusu reci SVE sve što ti se događa, a pogotovo ono zašto misliš da on neće razumjeti ili da s Njim o tome ne možeš razgovarati. Isus zna sve, On ima odgovor na sve i On te ne osuđuje kao ljudi, nego te sluša i tješi te.

Pozivamo mlade

Stoga, oraspoložimo svi svoja srca da budu “dobro tlo”, da slušamo, prihvaćamo i živimo Božju riječ i tako donosimo rod.

 Što se budemo bolje znali sjediniti s Isusom kroz molitvu, Sveto pismo, euharistiju i sakramente slavljene i življene u Crkvi i živom bratstvu, to će više u nama rasti radost suradnje s Bogom u službi Kraljevstva milosrđa i istine, pravde i mira. I žetva će biti obilna, razmjerna milosti koju budemo s poučljivošću znali primiti u sebe… Aleluja!

Pripremila: Katarina P.