fra A.Svi mi u dnu svoga bića nosimo živu duhovnu čežnju. Želimo se do kraja dati i do kraja biti prihvaćeni. Isto, tako želimo da nam se drugi do kraja dadne i da ga mi do kraja prihvatimo. Tu tajnu ljubavi, čovjek, nakon svih razočaranja sluti i dohvaća – u Isusu Kristu… Bog, sveti i uzvišeni, koji je jedina uistinu čvrsta točka od svega što postoji htio je ući u našu promjenjivost i nestalnost, u naše životne cikluse i preokrete, zato nam je dao svoga Sina…

Valentinovo se ovih dana slavilo diljem svijeta,

svi su bili radosni i ispunjeni ljubavlju tih dana, a pater je odlučio kroz te dane imati duhovnu obnovu i to u župi Sv. Valentina u Vratišinecu kraj Čakovca.

Zadnji dan duhovne obnove fra Ante je poveo i nas mlade, zbor bl. Ivana Pavla II kako bi pjesmom i slavljem, te svjedočanstvima i molitvom upotpunili te milosne dane i ljudima približili Isusa. To smo i učinili, zadnjeg dana obnove pošli smo s paterom u veselju i s velikom željom da ljudima posvjedočimo kako je nas Bog pozvao, kako ga slavimo i kako smo mu rekli  svoj “da”. Htjeli smo posvjedočiti da smo mi mladi, zapravo, gladni Boga, da čeznemo za ljubavlju, a ako nam se ne govori tko nam može dati onu iskrenu, čistu i potpunu ljubav, često krenemo krivim putem.

Kažu da na nama mladima svijet ostaje… Na nama koji smo spremni uzeti svoj križ i slijediti Njega, koji nam daje novi život i diže nas uvijek iznova kad padnemo. To smo i posvjedočili svojim pjesmama i slavljem. Shvatili smo i kod svog obraćenja koliko je važno svjedočiti, pokazati svojim primjerom i govoriti o svom obraćenju, o svojim doživljajima…To u nama budi vjeru i pouzdanje da se naše stvrdnuto srce može omekšati. Zato i volimo svjedočiti za Krista, On to očekuje od nas, On nas zove da mu se pridružimo, a na nama je da naviještamo Njegovu riječ s ljubavlju, vjerom i ustrajnošću. To se desilo i u Vratišinecu. Prisutni vjernici su otvorili svoja srca, očistili ih u svetoj ispovijedi i primili silan Božji dar – Isusovu ljubav, ozdravljenje, radost i mir u srca. Sada je na njima da to šire dalje i raspale vatru Duha Svetoga u svom srcu.

Neka nam i ova duhovna obnova pomogne u življenju obnovljenog obraćenja Gospodinu, jedinom Spasitelju čovjeka i svijeta. Prilika nam je da se pitamo koliko je naša vjera uistinu naša, koliko se njome dičimo, što smo za nju spremni žrtvovati i uložiti?

Svjedočanstvo Molili smo da nam Isus otvori oči vjere kako bismo nevidljivo vidjeli, kako je Njegova nevidljiva ali moćna ruka i danas pružena svakome od nas i čitavom čovječanstvu… To je na srcu bilo i sv. Valentinu pod čijom smo zaštitom i zagovorom proveli dane duhovne obnove… 

Pozivamo sve mlade koji su željni svirati, pjevati i družiti se uz pjesmu, slavlje i molitvu da nam se slobodno pridruže. Imamo susrete zbora ponedjeljkom u 20.00 h, te subotom za male u 14.00 h.

Isto tako imamo i film petkom u 19.00 h o životu svetaca, jer se želimo okrijepiti prikazom njihove ustrajnosti u odanosti Kristu.

Ništa neka te ne straši, ništa neka te ne uznemiruje.

Sve prolazi-Bog se ne mjenja.

Strpljivost sve postiže.

Tko ima Boga, ništa mu ne manjka.

Samo Bog je dosta!  (Sv Terezija Avilska)

Pripremila: Katarina P.