pricestlkNedjelja ima Božje lice. Da bi ga ugledao, dovoljno je da podigneš pogled.
No za to je potrebna hrabrost. Srčanost. Potrebna je to više što je Božje lice vazda blago. Što ništa ne pita. Ništa ne predbacuje. Ono govori svojom srdačnom brižnošću. Da bi posvjedočio svoju prisutnost, da bi izrekao koliko mu je stalo do čovjeka, do tebe, Bogu nisu potrebne riječi. I kad mu bol razdire srce, na licu mu ne trne osmijeh strpljivosti.

Nedjelja ima Božje lice. Uzdigneš li svoje oči, svoje srce, naći ćeš se licem u lice s Njim. I pitat ćeš se kako je moguće da ti išta u tvojim danima zakrije Njegovu jasnoću. Njegovu okrepljujuću blizinu. Jer Božje lice ima snagu zagrljaja. Zagrljaja u koji sve stane. U kojem sve nalazi svoje mjesto. Božje lice ima sigurnost zagrljaja koji luči vrijedno od nevrijednog. Osnažuje svjetlost, rastapa tminu, sve magle u tebi.

Nedjelja ima Božje lice.

I voljela bi imati i lice tvojih najdražih. Voljela bi progovoriti njihovim glasom. Voljela bi smijati se njihovim smijehom. Voljela bi da se tvoja ruka susretne s njihovima. Jer Bog je i u njih utkao svoju ljepotu. Oni ti toliko mogu reći o njegovoj čežnji. O njegovoj dobroti. I o tebi samome. Ali to mogu samo ako im priđeš posve blizu. Ako su ti toliko važni da im posvetiš čitavo svoje srce.

Nedjelja ima Božje lice. Nemoj ga nikom zakriti. Jer bez njega ničija duša ne može disati. Ni ona koja za njega ne mari. Bez njega sve postaje bezlično. Sve gubi vrijednost.

Nedjelja ima Božje lice da bi poslužila kao svjetiljka nesigurnom koraku. Umornom srcu.
Da bi poslužila kao putokaz iz svijeta odustajanja u svijet u kojem čovjek nalazi i razloga i snage odlučiti se do kraja.

winter-break---1600x1200---id-174 (Small) (Small)Nedjelja ima Božje lice da bi obnovila tvoje lice. Da bi ti vratila tvoj lik. Da bi i sebi i svojima bio prepoznatljiv. Nedjelja bi te htjela prisjetiti da si nalik, da je svatko nalik Bogu. I da je ta sličnost temeljna istina o svakom. Da se svi susreti vrijedni pamćenja, vrijedni trajanja, zbivaju u toj istini.

Nedjelja ima Božje lice da bi dala lice tvojoj radosti. I nadi.

Da sjene, ma kako guste bile, nikad ne nadvladaju tvoje lice. Da živiš ozaren Božjim licem. I da svaki tvoj dan, sav tvoj život, bude blagdan.

S. L.