Ove subote, točnije 17.11. u našoj župi započeli su susreti mladih pod vodstvom župnika fra Ante Barišića.

Već na prvom susretu okupilo se oko dvadesetak mladih. Fra Ante im je pokušao objasniti i posvijestiti važnost i cilj ovih susreta. Naveo je primjer sportaša koji se moraju zajedno okupljati, trenirati, a sve zbog postizanja što boljih rezultata. Vjernici koji dolaze samo na nedjeljnu sv. misu, često i ne dožive i ne razumiju važnost sv. mise, pa je ovo jedan od najvažnijih motiva ovih susreta…

Zašto susreti mladih? Ivan don Bosko je znao koliko je važan vjerski odgoj mladih, jer oni su budući širitelji i nositelji evanđelja,  pa nije žalio ni truda ni napora u postizanju ovog cilja. Njegov moto:“Volim sve što vole mladi, da bi mladi zavoljeli Onoga koga ja volim!“ Želio je poručiti i pokazati mladima da sport, druženja, izlasci, zabave…. nisu grijeh, samo, treba znati kako u svemu hoditi s Bogom svojim.

Tako je fra Ante mladima svoje župe poručio da je cilj ovih susreta otkriti kako se približiti Bogu, jer svi smo potrebiti i gladni Boga. U prvom redu ovi susreti su druženje s Bogom, pa tek onda jedni s drugima…

Naveo je primjer dvojice učenika na putu u Emaus: tužni, izgubljeni, bez nade… iako nisu prepoznali Isusa, oni ustvari hode zajedno s Njim i njihova želja i poziv „ostani s nama“ otvorila im je oči da ga mogu prepoznati, da ga mogu susresti.

Poučeni primjerom dvojice učenika, od srca želimo da naši mladi putem ovih susreta, a na svom životnom putu prepoznaju i prihvate Isusa kao najboljeg prijatelja, želimo im da iskuse radost koju daje vjera u Gospodina Isusa… da bi svijetu mogli pokazati da je to istina!

Neka ih prati zagovor bl. pape Ivana Pavla II., pokretača susreta mladih.