Nalazimo se u Godini vjere u kojoj smo posebno pozvani na probuđenost svoje vjere… Samo probuđeni vjerom možemo biti sposobni na promjenu i obraćenje….

Prisjećam se Božje riječi: „Ištite i dat će vam se, tražite i naći ćete…“, ali mi često puta to tako olako primamo, zapravo, i ne razmišljamo o toj objavi. A tako je jednostavna, a opet, snažna i istinita. Naime, u našoj župi je organizirano hodočašće u Padovu… i ono je uistinu bilo vrijeme odluka, obećanja i novih pothvata.

U svoja obećanja stavili smo odluke da se  mijenjamo i iznova pokušavamo svakoga zavoljeti i prihvatiti.  No neka ta obećanja budu naš savez s Bogom.

Probuđeni vjerom,  nas oko  150 hodočasnika iz Virovitice, Zagreba, Bjelovara, Karlovca i naravno Petrinje sudjelovalo je na jednodnevnom hodočašću u Padovu. Po dolasku u Padovu, u jutarnjim satima, imali smo posjet i prvu sv.misu u svetištu sv. Leopolda Bogdana Mandića. Drugu sv.misu imali smo u podnevnim satima, u bazilici sv. Antuna, potom posjet grobu, razgledanje relikvija, gledanje filma…

U večernjim satima, dvadesetak kilometara od Padove posjetili smo crkvu i kapelicu u kojoj je sv. Antun imao viđenja djeteta Isusa. Tu smo imali treću sv.misu – zahvalnicu za ovo hodočašće. Uistinu su to milosni trenuci, gdje smo na najsavršeniji način – sv. misama Bogu  mogli izreći sve svoje prošnje i zahvale po zagovoru sv. Antuna i sv. Leopolda.

Poseban dojam na sve hodočasnike ostavila je milost sudjelovanja na tri sv.mise u jednom danu, u tri različita vremena, kao podsjetnik da Isus prinosi sebe kao žrtvu, jednom-zauvijek-i kad god…