La Verna! Dan tih, sunčan i nezaboravan! Dan u kojem se svim srcem poželjeh, još jedanput vratiti povjerenju u Ljubav…

La Verna! Mjesto gdje mi je Duh ponovno u pamet dozvao – od koga sam i koliko ljubljen!

Da bi se dogodio susret bio je dostatan tek poziv i volja – krenuti!

La Verna, prisutnost Franjinog duha – susret u kojem spoznah da ja još uvijek ne znam da sam stvoren za ljubav,da sam najveća dragocjenost, biser na dlanu Božjem.

Ovdje, na La Verni, na tom svetom mjestu, gdje se udomio mir, sabranje, molitva i ona jedinstvena čežnja sv. Franje za Bogom, kao kršćanin postidio sam se svojih jadikovki i nedosljednosti.  Ovdje poželjeh da najdublje iskustvo mojeg života više ne bude nemoć, već moć – živjeti u istinskoj ljubavi prema Bogu i čovjeku.

I zamolih Isusa, Gospodara života – da u meni reže temeljito i duboko svaku nemoć, sav umor i moju samodopadnost, i sve ono što mi ne dopušta prilaziti Njemu i bližnjemu.

Dok bijah u kapelici “Stigmata”, na mjestu gdje je sv. Franjo primio osobiti dar Isusove ljubavi – “svete rane”, molih zajedno sa sv. Franjom: Bože moj, blagoslovi me! Blagoslovi i pomozi mi da se dajem odgajati od Tebe – za Tebe i Tvoju slavu! Trebam te, jer ako Tebe nemam, kako da živim?

Bože moj, molim te, oživi me svojom ljubavlju i ispuni vatrom koja je gorjela u Franjinom srcu. I neka to bude danas! Dođi danas i ispuni me čežnjom da Tebe tražim, ispuni me znanjem o Tebi, ispuni me ljepotom i radošću što sam Tvoj! Dođi, Ti – “koji si me ljubio i predao samog sebe za mene!” Doveo si me na La Vernu, jer želiš da te tražim, i spoznam – da si jedino Ti Sunce milosti koje, svojim svjetlom preobražavaš i užižeš ljudsko srce u iščekivanju… Hvala Ti! Pomozi da Te uzljubim sa svim svojim žarom, zanosno i marljivo! Želim postati ljubav, čovjek ljubavi, svetište Tvoje ljubavi! Božja slika! Čovjek!

Isuse, Ti si sv. Franji bio sve! Oslobodi i mene – da u svakom trenutku mogu reći: Bog moj i sve moje!

Ivan