Kršćanska duhovnost proizlazi iz riječi Božje koja nam je zapisana u Bibliji ili Svetom Pismu. Zato je važno čitati Bibliju. Nije to tek bezbrižno čitanje, nego je to za čovjeka egzistencijalni izazov koji nas poziva na promišljanje našega života u svjetlu riječi Božje. Tako je naše osnovno vjerničko iskustvo izraženo riječima: “Živa je, uistinu riječ Božja i djelotvorna…” (Heb 4,12). Tako se kao vjernici ukapčamo na vrijeme i iskustvo riječi Božje koje proizlazi iz ustrajnog bavljenja njome kroz gotovo sve životne situacije koje nam život donosi. A ta riječ bitna je za našu vjeru, jer vjera po poruci, a poruka riječju Kristovom (Rim 10,17).

Prvo od 7 blaženstava Otkrivenja glasi: Blago čitaču i slušačima riječi ovoga proročanstva ako vrše ono što je u njemu napisano (Otk 1,3). Blaženstvo predstavlja proročansko uvjerenje vidioca Ivana da priopćuje “riječ Božju” i “svjedočanstvo Isusa Krista“, ono što je čuo i vidio. Blaženstvo je najprije upućeno lektoru-čitaču. Ono se odnosi na njega kao onoga koji poznaje i priznaje proročki karakter toga spisa, a onda u njemu i objavljenu Riječ Božju i svjedočanstvo Isusa Krista.

Blaženstvo se širi od čitača i obuhvaća slušatelje. I oni postaju dionicima mira objavljene riječi – ako stvarno slušaju i onda ne ostaju samo slušatelji, nego postaju činitelji riječi. Tako je sažeto izražena misao iz Lk 11,27sl. To znači da je blagoslov Božji u svoj punini nad onima koji vjeruju i razumiju da Isus naviješta riječ Božju. Čitati i razumjeti Bibliju znači stvarno živjeti onu vjeru kojoj je dano obećanje spasenja. Put k Bibliji nije put natrag u daleku prošlost, nego je to put naprijed u daleku budućnost. Još više: put k Bibliji je put unutra, u ono jedino postojeće – a to je: najbliža sadašnjost!

Takvu sadašnjost svi želimo zaživjeti, stoga ćemo petkom kroz božićno vrijeme umjesto klanjanja Križu imati Biblijski sat koji će voditi fra Ante i to poslije večernje sv. mise… Dođimo i kušajmo životvornost Riječi Božje…