U našoj župi bl. Ivana Pavla II. je 27. 10. 2012. održana duhovna obnova za mlade na temu “Ljubavni odnosi”. Gost predavač bila je dr. Slavica Bevanda, muzikoterapeut i psihoanalitičar.

Dr. Slavica je u uvodnom dijelu pokušala posvijestiti mladima da sve ono što su čuli o ljubavi, ili što misle o ljubavi je krivo. Ljubav kakvu nam predočava današnji svijet i to najviše putem javnih medija nije ljubav, to je “čista glupost”.

U prvom dijelu predavanja dr. Slavica je govorila o muško-ženskim odnosima, o važnosti čuvanja predbračne čistoće, o spolnosti i ljubavi kao Božjem daru, jer samo kao takva je prava i istinita. Posebno je istaknula zablude o pravoj ljubavi:

 1. zabluda – prava ljubav je smisao života

 2. zabluda – prava ljubav je kad smo uvijek uzbuđeni, kad osjećamo leptiriće.

3. zabluda – vrijedan je samo onaj koji je voljen

 4. zabluda – ljubav će izmijeniti partnera.

U drugom dijelu predavanja mladi bračni par (Alana i Tomo) svjedočili su svoj put od upoznavanja, hodanja u čistoći do sakramenta sv.braka, a sve pod vodstvom i slušajući glas najboljeg prijatelja – Duha Svetoga.

Duhova obnova je završila sv. misom koju je slavio župnik fra Ante Barišić. Zahvalni smo Bogu za sve milosti, a posebno za radost svih sudionoka duhovne obnove.